Hiteles energetikai tanúsítvány Dombóváron

HÁZAK ÉS LAKÁSOKDombóváron
0-50 m² 18 000 Ft
51-90 m² 20 000 Ft
91-120 m² 22 000 Ft
121-160 m² 24 000 Ft

Lépjünk kapcsolatba!

Dombóvári szolgáltatásunk a tanúsítás

FELMÉRJÜK:
egyeztetett időpontban kimegyünk az ingatlanhoz.

ELKÉSZÍTJÜK:
az energiatanúsítványt elkészítjük a megbeszélt határidőre (általánosan 2-3 nap).

ÁTADJUK:
a tanúsítványt Dombóváron átadjuk, vagy postázzuk.

Kötelezettségek és kivételek a 176/2008 Kormányrendeletnek megfelelően

A 176/2008 Kormányrendelet rögzíti az energetikai tanúsítás kötelezettségét, ha az ingatlant eladják vagy bérbeadják. A legfontosabb kivételeket az alábbiakban tekintheti meg:

  • 50 m² alatti alapterületű, különálló lakóházakra nem kell a tanúsítás
  • üdülő ingatlanokra, amelyeket évente 4 hónapnál rövidebb ideig használnak, szintén nem kell
  • a mezőgazdasági illetve műhely rendeltetésű építményekre egyedi szabályok vonatkoznak
  • befejezetlen (építés alatt álló) ingatlan eladásakor nem kell tanúsítani
  • ha a vásárlónak már van résztulajdona az ingatlanban, akkor nem kell a tanúsítványt beszerezni

Mi az Ön, mint megrendelő feladata?

A munkánkhoz először is adminisztratív jellegű információkra van szükségünk, ezek: az ingatlan címe, helyrajzi száma, a megbízó számlázási neve és címe. Az építmény helyszíni megtekintése kötelező, ehhez szükséges a tulajdonos vagy megbízottjának jelenléte is. Ha megrendeli tőlünk a szolgáltatást, időpontot fogunk egyeztetni Önnel a helyszíni felméréshez. Építészeti tervrajzokat nem szükséges számunkra biztosítania, mivel a felmérési díj be van építve a holnapon feltüntetett árba.

Hiteles tanúsítvány, kamarai jogosultság

Garantáljuk, hogy a tanúsítás elvégzéséhez rendelkezünk minden szükséges engedéllyel, ennek megfelelően a kiállított szakvélemény hiteles, mindenhol és mindenki elfogadja. Az energetikai tanúsítvány elkészítéséhez TÉ jelű mérnöki jogosultság szükséges, amelyről 266/2013. (VII. 11.) kormányrendelet ad részletes tájékoztatást. A Magyar Mérnöki Kamara illetve a Magyar Építész Kamara névjegyzékében minden szakmagyakorlónak szerepelnie kell. A tanúsítvány előlapján és legvégén is feltűntetésre kerül a készítő mérnök kamarai száma.


Fél órás felmérés

Az épület helyszíni felmérése körülbelül fél órás. A tanúsítás szakmai előírásai szerint minden esetben belülről is fel kell mérnünk az ingatlant, ahol a számításba kerülő alapadatokat vesszük fel (helyiségek méretei, nyílászárók, épületgépészet). A helyszínen a tulajdonosnak vagy megbízottjának a jelenléte mindenképp szükséges a szemlekor. A felmérésre általában pár napon belül sikerül olyan időpontot találnunk, amely a megbízónak és nekünk is megfelelő – ezt a megrendelés rögzítésekor egyeztetjük.


Gyakran feltett kérdések

Az energetikai tanúsítvány elkészítési díja Dombóváron

Az energetikai tanúsítványokat Dombóváron fix díjszabással készítjük, melyet az alábbiakban tekinthet meg:

LAKÓINGATLANOKDombóváron
0-50 m² 18 000 Ft
51-90 m² 20 000 Ft
91-120 m² 22 000 Ft
121-160 m² 24 000 Ft

A tanúsítvány ára minden díjtételt tartalmaz, a megadott áron felül többletköltség nincs. A feltüntetett ártól nem térünk el, de megerősítésként egyszerűen kérhet tőlünk árajánlatot e-mailben (két munkaórán belül válaszolunk). Egyedi díjon vállaljuk a 160 m²-nél nagyobb hasznos alapterületű, vagy más településen található ingatlanok minősítését. Általánosan Dombóvár 40 km-es körzetében vállaljuk a megkereséseket.